Ris à la saffran med jultopping

Ris à la saffran med jultopping

Av: / Foto: Anders Norrsell
30 min
8 bufféportioner
Recept på ris à la malta med jultopping.
Annons

Ingredienser

    1. 1 kuvert saffran, 1/2 g
    2. 1 sockerbit
    3. 3 dl vispgrädde
    4. 500 g risgrynsgröt
    5. ev. lite strösocker
    6. granatäppelkärnor eller havtorn
    7. kryddgrönt

Gör så här

    1. 1.

      Stöt saffran och sockerbit i en mortel till ett fint pulver.

    2. 2.

      Vispa grädden luftig. Blanda grädde, saffran och risgrynsgröt. Rör om noga, smaka eventuellt av med mer socker.

    3. 3.

      Fördela röran i glas. Garnera med granatäppelkärnor eller havtornskärnor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?