Ris à la malta med vanilj samt citrus/granatäpple och fikonsallad

Ris à la malta med vanilj samt citrus/granatäpple och fikonsallad

Av: / Foto: Christina Uhlin
60 min
5 portioner
Här kokar vi grötriset i endast vatten och vänder sedan ihop med vispad grädde. Sött, fräscht och gott!
Fler recept på:
Advent, Jul, Efterrätt, Äpple
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl grötris
    2. 4 dl vatten
    3. 1/4 tsk salt
    4. 1 vaniljstång
    5. 2 1/2–3 dl vispgrädde, 40%
    6. 1 1/2 dl florsocker
  1. Citrussallad

    1. 2 apelsiner
    2. 2 blodapelsiner
    3. 4 fikon
    4. 1 granatäpple
    5. 2 msk flytande honung

Gör så här

    1. 1.

      Koka riset mjukt i vatten och salt, ca 20 minuter. Skölj i kallt vatten. Detta går bra att göra 1–2 dagar innan, men vänd ihop med grädden samma dag. Eftersom riset inte kokas i mjölk kommer det att suga åt sig den vispade grädden. Lika god, men inte lika luftig.

    2. 2.

      Skrapa ur vaniljstången och vispa vaniljfröna med grädden och florsockret till luftig konsistens. Rör ihop grädden försiktigt med det kokta riset.

    3. 3.

      Citrussallad: Filea citrusfrukterna och lägg i en serveringsskål. Pressa ur resterande saft från skal och kärnhus. Skär fikonen i klyftor, ta ur kärnorna ur granatäpplet och blanda ner. Smaksätt eventuellt med lite honung om du så önskar.

Fler recept på:
Advent, Jul, Efterrätt, Äpple
Är innehållet i detta recept olämpligt?