Beredning: Lägg oxbringan i en kastrull. Häll på vatten så att det gott och väl täcker köttet. Koka upp och skumma noga. Lägg i skivad lök och slantade morötter. Låt småkoka tills köttet är riktigt mört, ca 2 tim. Ta upp köttet och låt svalna under press tills nästa dag. Spara buljongen.
Skala och skiva morötterna. Lägg ner dem i en kastrull tillsammans med 1 dl buljong och grädden. Koka morötterna mjuka på svag värme. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Red ev med maizena utrörd i lite kallt vatten
Skiva oxbringan tunt och lägg i en eldfast form. Häll på ca 2 dl av buljongen. Lägg folie över och värm i 200° varm ugn i ca 20 min alt värm skivorna lite försiktigt i en klick smör i en stekpanna. Servera oxbringan med de gräddiga morötterna och rikligt med finriven färsk pepparrot.