Rimmad oxbringa

Rimmad oxbringa

Av: / Foto: Peter Kam
160 min
4 personer
Smarrigt recept på rimmad oxbringa.
Annons

Ingredienser

    1. 800 g–1 kg rimmad oxbringa
    2. 1 st gul lök
    3. 2 st morötter
  1. Servering

    1. 4–8 st morötter
    2. 1 + 2 dl buljong från köttkoket
    3. 2 dl grädde
    4. salt och peppar
    5. ev 1 tsk maizena
    6. riven färsk pepparrot

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Lägg oxbringan i en kastrull. Häll på vatten så att det gott och väl täcker köttet. Koka upp och skumma noga. Lägg i skivad lök och slantade morötter. Låt småkoka tills köttet är riktigt mört, ca 2 tim. Ta upp köttet och låt svalna under press tills nästa dag. Spara buljongen.

    2. 2.

      Skala och skiva morötterna. Lägg ner dem i en kastrull tillsammans med 1 dl buljong och grädden. Koka morötterna mjuka på svag värme. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Red ev med maizena utrörd i lite kallt vatten

    3. 3.

      Skiva oxbringan tunt och lägg i en eldfast form. Häll på ca 2 dl av buljongen. Lägg folie över och värm i 200° varm ugn i ca 20 min alt värm skivorna lite försiktigt i en klick smör i en stekpanna. Servera oxbringan med de gräddiga morötterna och rikligt med finriven färsk pepparrot.

Är innehållet i detta recept olämpligt?