Rimmad lax med fänkålssallad

Rimmad lax med fänkålssallad

Av: / Foto: VK Stock
20 min
6 portioner
Riktigt, riktigt god mat växer ibland fram med hjälp av tid och kärlek. Rimma laxen ett dygn i förväg och servera med en fräsch fänkålssallad.
Fler recept på:
Sallad, Alla Hjärtans Dag, Citron, Dill
Annons

Ingredienser

    1. 1 st laxsida (ca 800 g)
  1. Marinad

    1. 100 g salt
    2. 100 g socker
    3. 3 msk gin eller snaps
    4. dill
  2. Fänkålssallad

    1. 1–2 st fänhålshuvuden
    2. 2 msk jungfruolivolja
    3. 1/2 st citron (använd saften)
    4. salt och svartpeppar
    5. 1 st citron (till servering)

Gör så här

    1. 1.

      Blanda alla ingredienser till marinaden och bred ut över laxsidan.

    2. 2.

      Vik ihop den på mitten och packa in i plastfolie. Ställ i kylskåp under press (en tung gjutjärnsgryta eller sten) i 24 timmar. Skölj sedan i kallt vatten och torka av marinaden.

    3. 3.

      Skär fänkålen så tunt du kan, gärna på mandolin.

    4. 4.

      Blanda olja, citronsaft, salt och peppar i en stor skål och vänd sedan ner fänkålen. Låt marinera lite innan du serverar.

    5. 5.

      Lägg upp salladen på en tallrik och toppa med tunna, tunna skivor lax. Krydda med nymalen svartpeppar. Servera med citronklyftor.

Fler recept på:
Sallad, Alla Hjärtans Dag, Citron, Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?