Rigatoni med kyckling och salvia

Rigatoni med kyckling och salvia

Av:
4
Annons

Ingredienser

    1. 400 gram Rigatoni
    2. 40 gram Smör
    3. 600 gram kycklinglårfilé
    4. 1 msk Salvia, torkad
    5. 3 dl grädde
    6. 1,5 msk kalvfond
    7. 2 msk parmesan
    8. 1 dl Marsalavin

Gör så här

    1. 1.

      Värm en stekpanna och smält smöret på medelvärme. Skär kycklingen i ca 3 cm långa och1,5 cm breda bitar. Bryn tills de får färg, ca 3 minuter.

    2. 2.

      Grovhacka salvian, lägg i tillsammans med kycklingen och stek ytterligare 3 minuter

    3. 3.

      Häll på vinet, grädden och kalvfonden, sänk värmen och låt såsen sjuda ihop medan pastan kokar, ca 10 minuter.

    4. 4.

      Häll av pastan, lägg ner pastan i stekpannan med såsen och tillsätt ca 2 msk finriven parmesan. Vänd ihop ordentligt. Lägg upp pastan och garnera med grovhackad färsk salvia och finriven parmesan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?