Ricottafyllda tomater

Ricottafyllda tomater

Av: / Foto: Katarina di Leva
30 min
4 personer
Får du inte tag på de vackra coeur-de-boeuftomaterna går stora bifftomater lika bra.
Fler recept på:
Citron, Tomater, Basilika
Annons

Ingredienser

    1. 4 st coeur-de-boeuf-tomater eller bifftomater
    2. 1/2 kruka basilika
    3. 250 g ricotta
    4. 1 st citron (saft och finrivet skal)
    5. 2 msk olivolja
    6. flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°.

    2. 2.

      Skär av toppen på tomaterna och gröp försiktigt ut tomatköttet. Hacka tomatköttet och basilikan. Blanda tomatkött, basilika ricotta, citronsaft och

    3. 3.

      -skal med olivolja, och smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Fyll tomaterna med ostcremen och lägg på locken. Baka tomaterna mitt i ugnen i 15 minuter. Serveras varma eller ljumna.

Fler recept på:
Citron, Tomater, Basilika
Är innehållet i detta recept olämpligt?