Ricottafyllda paprikor

Ricottafyllda paprikor

Av: / Foto: Anders Norrsell
50 min
4 personer
Det blir extra gott att ringla lite flytande honung över paprikorna vid serveringstillfället.
Annons

Ingredienser

    1. 12 st avlånga snackpaprikor
    2. olivolja
    3. salt, peppar
  1. Fyllning

    1. 250 g ricottaost
    2. 75 g pinjenötter, grovt hackade
    3. 2–3 msk sultanrussin
    4. 1 msk finhackad persilja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 220 grader. Lägg snackpaprikorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, salta och peppra. Grilla mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills paprikorna börjar svettas. Ta ut dem och låt svalna.

    2. 2.

      Skär av toppen och ta bort kärnorna. Försök att bevara paprikorna hela. Blanda ihop fyllningen och fyll paprikorna, använd gärna en sprits. Förvara svalt till serveringen. Garnera med kryddgrönt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?