Ricecrisptårta

Ricecrisptårta

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Marängbotten

    1. 4 st äggvitor
    2. 2 dl strösocker
    3. 3 dl ricecrispies
  2. Kräm

    1. 4 st äggulor
    2. 1 dl strösocker
    3. 1 dl grädde
    4. 1 msk vetemjöl
    5. 1 msk vaniljsocker
    6. 100 gr smör

Gör så här

    1. 1.

      Marängbotten: Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitor och socker till en marängsmet, vänd sedan ner ricecrispies.

    2. 2.

      Bred smeten på ett smörat papper och grädda mitt i ugnen i ca 90 minuter.

    3. 3.

      Kräm: Blanda äggulor, socker, grädde, vetemjöl och vaniljsocker i en kastrull. Låt sjuda i minst 3 min.

    4. 4.

      Dra från plattan och klicka ner 100 gram rumsvarmt smör.

    5. 5.

      När botten svalnat, dela den i två och fördela krämen på den ena halvan. Lägg nästa botten ovanpå. Vispa 2 dl grädde och bred ut över tårtan. Toppa med hallon eller något annat syrligt!

Är innehållet i detta recept olämpligt?