Mixa eller krossa kidneybönorna och hälften av det kokta råriset. Blanda det med alla övriga ingredienser till en smet. Smaksätt med salt och nymald svartpeppar.
Forma burgare som väger cirka 100 g styck av smeten. Ställ dem på en skärbräda och låt dem vila i kylskåpet 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 200°.
Sötpotatispuré: Skåra potatisskalet med toppen av en kniv 5–6 gånger längsmed varje potatis. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och baka dem helt mjuka i ugnen, 40–45 minuter. Låt dem svalna något och riv sedan bort skalen. Lägg potatisen i en matberedare. Pressa i limesaften och vitlöken och mixa slätt. Smaksätt med salt och tabasco. Purén kan serveras varm eller kall.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna och stek burgarna frasiga på båda sidor. Lägg över dem i en långpanna med bakplåtspapper eller i en smord ugnsform. Efterstek dem sedan i mitt i ugnen cirka 5 minuter. Håll varmt.
Valnötspesto: Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till önskad konsistens. Smaksätt med salt och peppar.
Rosta eventuellt bröden något. Lägg ihop burgarna och servera med sötpotatispurén och blandad sallad