Ribollita

Ribollita

Av: / Foto: Heléne Linsjö
60 min
4 personer
Mustig soppa som serveras med ugnsrostar bröd
Fler recept på:
Tomater, Bönor, Vitlök, Citron, Potatis, Soppa
Annons

Ingredienser

    1. 300 g svartkål
    2. 1 st gul lök
    3. 4–5 st vitlöksklyftor
    4. 2 st potatisar
    5. 1 dl olivolja
    6. 1 kvist färsk timjan
    7. 1 burk hela tomater
    8. 2 msk tomatpuré
    9. 8 dl grönsaksbuljong
    10. 2–3 rejäla skivor surdegsbröd
    11. 1 burk stora vita bönor
    12. 1 tsk rivet citronskal
    13. salt och peppar
    14. parmesanost

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Repa bort stjälken från kålen och skär kålen i mindre bitar. Skala och skär lök, vitlök och potatis i mindre bitar.

    2. 2.

      Hetta upp oljan i en kastrull och fräs alla grönsaker lätt under omrörning i ca 3 min. Tillsätt repad timjan, tomater, tomatpuré och buljong. Låt småputtra i ca 30 min.

    3. 3.

      Dela brödskivorna i mindre bitar. Fördela brödbitarna på en plåt och rosta dem i ugnen så de får lite färg i kanterna.

    4. 4.

      Skölj bönorna i kallt vatten och lägg ner i soppan tillsammans med citronskalet. Låt allt bli varmt, salta och peppra.

    5. 5.

      Servera soppan med brödbitarna och hyvlad parmesanost efter smak.

Fler recept på:
Tomater, Bönor, Vitlök, Citron, Potatis, Soppa
Är innehållet i detta recept olämpligt?