Revbensspjäll five spices

Revbensspjäll five spices

Av:
240 min
10 Personer
Spansk peppar, ingefära, kanel, anis, nejlika ingår i den klassiska kryddblandningen five spices. Här bjuds vi desss smaker och lite mer därtill. Mums!
Annons

Ingredienser

    1. 2 Kg Tjocka rimmade revbensspjäll
    2. 4 L Kycklingbuljong (tärning+vatten)
    3. 4 St Gula lökar
    4. 4 St Morötter
    5. 6 St Lagerblad
    6. 16 St Vitpepparkorn
    7. 2 St Chilifrukt (tex spansk peppar)
    8. 2 Msk Hackad ingefära
    9. 6 St Stjärnanis
    10. 2 St Kanelstång
    11. 10 St Nejlikor
    12. 2 St Skivad apelsin
    13. 6 Msk Honung
    14. 6 Msk Ljus sirap
    15. 2 Msk Fänkålsfrön
    16. 4 Msk Soja

Gör så här

    1. 1.

      Lägg revbensspjällen i en stor vid kastrull. Täck med kycklingbuljong. Koka upp och skumma av tills vätskan är klar.

    2. 2.

      Skala och skiva lök och morötter. Tillsätt alla ingredienser och låt sjuda i 1-2 timmar tills köttet är mört. Ta upp revbenen och låt svalna.

    3. 3.

      Sila av vätskan och koka ner den till en sirapsliknande konsistens, ca 1,5 timme.

    4. 4.

      Vid servering, sätt ugnen på 225 grader. Skär revbenen i bitar och blanda med sirapen. Stek dem i ugnen till en gyllene och knaprig yta, ca 15 minuter. Vänd runt några gånger.

Är innehållet i detta recept olämpligt?