Sätt ugnen på 80°. Bind upp steken om den inte är nätad.
Koka upp vin, portvin, soja, vatten, stjärnanis, pepparkorn, vitlök, lök och timjan i en ugnssäker gryta. Lägg ner köttet och stick in en termometer i tjockaste delen. Koka upp. Sätt på locket och ställ grytan längst ner i ugnen. Du kan självklart även låta det sjuda försiktigt på svag värme på spisen. Vänd köttet några gånger under tiden. Låt sjuda tills innertemperaturen är 62–65°.
Låt köttet svalna i buljongen. Ta upp köttet. Sila buljongen och koka ihop tills cirka 3 dl återstår. Skumma väl under tiden och sila igen. Tillsätt grädden och koka ihop ytterligare några minuter. Red av med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Smaka av med salt och peppar om det behövs.
Skiva köttet tunt. Hit kan förberedas. Värm köttet försiktigt under folie i 150° och värm såsen.