Renskav med Karljohan, senap och enbär

Renskav med Karljohan, senap och enbär

Av:
60 min
4 port
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 500 g renskav
    2. 30 g torkad karljohanssvamp
    3. 2 st rödlökar
    4. 5 st enbär
    5. 1 msk matolja
    6. 5 dl köttbuljong
    7. 200 g philadelphia
    8. 1 tsk dijonsenap
    9. 1/2 tsk honung
    10. 1/2 msk majsstärkelse
    11. 2 msk smör

Gör så här

    1. 1.

      Låt renskaven halvtina. Lägg svampen i kallt vatten ca 1 tim.

    2. 2.

      Skala och skiva löken. Krossa och hacka enbären.

    3. 3.

      Ta upp svampen och krama ur överflödigt vatten.

    4. 4.

      Fräs svamp, lök och enbär i oljan. Tillsät buljong, färskost, senap och honung. Red av med majsstärkelsen utrört i lite vatten. Koka upp.

    5. 5.

      Stek renskaven i omgångar i smöret i en stekpanna, lägg den i såsen. Koka upp skavgrytan och smaksätt med salt o svartpeppar.

    6. 6.

      Till servering: Servera skagrytan med stomp eller mos och lingon.

Är innehållet i detta recept olämpligt?