Raw pesto i två sköna varianter

Raw pesto i två sköna varianter

Av:
Pesto är en fantastisk smaksättare och är superenkel att göra. Passar bra till salladen, till bönpastan eller på en frökex. Här är recept på två varianter, båda fyllda med näring, bra fetter och härlig klorofyll från gröna blad.
Annons

Ingredienser

Gör så här

    1. 1.

      Grönkålspesto 2 dl grönkål ½ kruka basilika 2 vitlöksklyftor ½ dl pinjenötter ½ dl mandlar ½ dl sesamfrö 3 msk olivolja 1 msk citronjuice salt och vitpeppar efter smak

    2. 2.

      Grönkålspesto Ner med allt i din mixer och mixa tills det blir till önskad konsistens. Tillsätt mer olivolja om du vill ha en mer flytande pesto och krydda efter smak.

    3. 3.

      Grön skön pesto 5 dl färsk basilika 1 dl färsk persilja 1 dl pinjenötter (du kan använda solroskärnor om du vill ha den nötfri) 1 och ½ dl olivolja 2 vitlöksklyftor 1 msk honung 2 msk citronjuice salt efter smak Alla ingredienser bör vara ekologiska.

    4. 4.

      Grön skön pesto Ner med allting i mixern och mixa till önskad konsistens, smaka av och tillsätt mer oljan beroende på vilken konsistens du vill ha.

Är innehållet i detta recept olämpligt?