Raw chokladbollar

Kay

Raw chokladbollar

Av:
15 stycken
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl mandlar
    2. 1 dl valnötter
    3. 8 st medjooldadlar, urkärnade
    4. 1 msk carob
    5. 1,5 msk kokosfett
    6. 1 dl kokosflingor

Gör så här

    1. 1.

      Börja med att skölja nötterna ett par gånger och lägg dem i en glasskål med rumstempererat vatten. Använd gärna ca dubbelt så mycket vatten som nötter. Tillsätt lite havssalt. Låt nötterna stå täckta med en kökshandduk (så att de kan andas) i rumstemperatur. Mandlar är lättast att låta stå över natten, men olika nötter har olika tider: Mandel 8-12 h Valnötter 4h

    2. 2.

      Om du har tid så byt gärna vattnet någon gång under tiden Häll av vattnet och skölj med rent vatten några gånger för att bli av med alla enzymhämmarna etc som finns i det gamla vattnet. Torka i ugn 50 grader och låt luckan stå lite på glänt.

    3. 3.

      Mixa nötterna tills de blir som ett grovt mjöl.

    4. 4.

      Tillsätt de urkärnade dadlarna, kakaon och kokosoljan och fortsätt mixa tills det blir som en jämn smet.

    5. 5.

      Rulla till små bollar och vänd i kokos, hackade nötter eller kakao. Ställ i kylen i 30 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?