Rättika med hallon

Rättika med hallon

Av:
4 port
Går bra att förbereda. Rättiks- och apelsinblandningen kan göras i förväg och förvaras i kylen i 3 dagar. Tillsätt salladsblad, hallon och mynta vid servering.
Annons

Ingredienser

    1. 1 liten rättika (ca 500 g)
    2. 2 apelsiner
    3. vinäger
    4. salt
    5. peppar
    6. 1 salladshuvud
    7. 200 g färska hallon
    8. 2 kvistar mynta

Gör så här

    1. 1.

      Skala och riv rättikan grovt. Riv 1 tsk apelsinskal och blanda med rättikan. Skala sedan apelsinerna så att alla vita hinnor avlägsnas. Filea apelsinerna och ta vara på saften.

    2. 2.

      Blanda apelsinfiléer, den tillvaratagna saften och rättikan. Smaksätt ordentligt med vinäger, salt och peppar.

    3. 3.

      Skölj salladshuvudet och slunga bladen torra. Klä ett fat med salladsblad. Lägg upp rättika- och apelsinblandningen på salladsbädden och strö över hallon. Granera med myntablad vid servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?