Ratatouillefilé

Ratatouillefilé

Av:
45 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl hackad lök
    2. 2 tsk matolja till stekning
    3. 2 burkar krossade tomater
    4. 3 pressade vitlöksklyftor
    5. 2 msk kalvfond
    6. 4 tunt skivade morötter
    7. 2 stora zucchinis i bitar
    8. 1 stor aubergine i bitar
    9. 1 burk skivade champinjoner
    10. 2 paprikor i bitar
    11. 400 g fläskfilé
    12. salt, peppar
    13. 1 dl blandade örtkryddor
  1. Servera med

    1. 2 kokta potatisar
    2. 1 knäckebrödsskiva med ost

Gör så här

    1. 1.

      Fräs löken hälften av oljan i en stor gryta på svag värme. Tillsätt tomatkross, vitlök och fond

    2. 2.

      Lägg ner grönsakerna och låt allt stå och puttra i ca 20 min. Rör om då och då

    3. 3.

      Skiva fläskfilén och stek den i resten av oljan i en stekpanna. Lägg ner köttet i grytan och låt alltsammans puttra i ytterligare 10 min

    4. 4.

      Smaka av med salt, peppar och örtkryddor. Servera med potatis och knäckebrödsmacka med ost

Är innehållet i detta recept olämpligt?