Ratatouille med oliver och basilika

Ratatouille med oliver och basilika

Av: / Foto: Columbus Leth
45 min
4 portioner
Den provensalska klassikern som du är van att laga i gryta – men fantastiska smaker kommer fram när du grillar rätten. Servera med ett gott bröd eller till den grillade kycklingen.
Annons

Ingredienser

    1. 4-5 salladslökar
    2. 1 squash
    3. 1 röd paprika
    4. 1 aubergine
    5. olivolja
    6. 1 ask körsbärstomater
    7. 150 g kalamataoliver
    8. 1 knippe basilika
    9. salt
    10. nymald svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Rensa och skölj salladslökarna. Dela dem på längden. Skölj squash, paprika och aubergine och skär i skivor.

    2. 2.

      Pensla grönsakerna med olivolja och grilla dem på båda sidor tills de fått fin färg. Lägg de grillade grönsakerna i en grillpanna eller grilltålig form tillsammans med körsbärstomater oliver och basilikablad, salta och peppra.

    3. 3.

       Låt grönsaksblandningen värmas på grillen i 30 minuter tills allt är genomstekt och klart att servera.

Är innehållet i detta recept olämpligt?