Ratatouille

Ratatouille

Av:
60 min
6 port
Vegetarisk gryta, serveras med ris. Samt bröd.
Annons

Ingredienser

  1. Grytan

    1. 2 St Rödlök
    2. 4 st Vitlök
    3. 2 St Aubergine
    4. 3 St Zucchini
    5. 3 St Paprika
    6. 6 St Tomater
    7. 1/2 Knippe Basilika
    8. Timjan
    9. Salt
    10. Peppar
    11. 1 Burk Krossade tomater
    12. 3 Msk Tomatpure
    13. Balsam vinäger

Gör så här

    1. 1.

      Förbered alla grönsaker. Ca 2,5 cm stora bitar. Gör löken till små båtar. Fin hacka vitlöken.

    2. 2.

      Separerar basilika löven från stjälken, och finhacka stjälkarna.

    3. 3.

      Värm olja på medelvärme och stek zucchini, aubergine och paprika. Stek i ungefär 5 min eller tills de får en fin gyllenbrun färg. Grönsakerna ska inte vara genomstekta bara lite mjuka.

    4. 4.

      Stek lök, vitlök, basilika stjälkar och lite timjan i 5-10 min. De ska bli genomstekta och mjuka.

    5. 5.

      Rör ner den stekta zucchinin, auberginen och paprikan i grytan. Tillsätt tomaterna och krossade tomaterna. Tillsätt salt, peppar, balsamvinäger och tomatpuré.

    6. 6.

      Låt sjuda 30-35 min.

    7. 7.

      Servera med basilika, citron, ris och brödbit.

Är innehållet i detta recept olämpligt?