Rårörd rabarbersaft med smak av blodgrape

Rårörd rabarbersaft med smak av blodgrape

Av:
2 l
Annons

Ingredienser

    1. 1,5 kg rabarber
    2. 1 st blodgrape
    3. 1,5 l vatten
    4. 9 dl strösocker
    5. natriumbensoat

Gör så här

    1. 1.

      Tvätta och skär rabarbern i småbitar (den ska inte skalas).

    2. 2.

      Tvätta blodgrapen i varmt vatten och skär den i skivor.

    3. 3.

      Lägg rabarber och blodgrape i en väl rengjord stor bunke. Koka upp vattnet och häll över.

    4. 4.

      Ställ alltsammans kallt i 2 dygn, rör om någon gång.

    5. 5.

      Sila och tillsätt socker. Rör om tills sockret har smält.

    6. 6.

      Rör ut natriumbensoat i lite av saften (Läs på paketet hur mycket det ska vara) och tillsätt det det andra.

    7. 7.

      Häll upp saften på rena flaskor och ställ kallt (eller frys in för längre hållbarhet).

Är innehållet i detta recept olämpligt?