Rårakor på rödbetor med lax, löjrom, crème fraiche och dill

Rårakor på rödbetor med lax, löjrom, crème fraiche och dill

Av: / Foto: Lisa Björner
30 min
4 portioner
Rödbetorna ger den här klassikern en vacker färg samt en fin sötma som passar bra tillsammans med de salta tillbehören. En perfekt rätt att svänga ihop när tiden är knapp och du ändå vill bjuda på något festligt.
Fler recept på:
Dill, Potatis, Rödlök
Annons

Ingredienser

    1. 500 g rödbetor (skalade och grovrivna)
    2. 500 g potatis (skalade och grovrivna)
    3. salt och peppar
    4. rapsolja
    5. 400 g gravad lax
    6. 1 burk rom
    7. 2 dl crème fraiche
    8. 1 knippe dill
    9. 1 st liten rödlök

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ihop de rivna rotsakerna i en bunke och pressa ur så mycket vätska det går. Salta och peppra rikligt.

    2. 2.

      Hetta upp en stekpanna och häll i ordentligt med olja. Ta en näve av de rivna rotsakerna, pressa ihop, lägg i pannan och platta ut med en stekspade. Stek cirka 3–4 minuter på medelstark värme. Vänd försiktigt och stek ytterligare cirka 3–4 min.

    3. 3.

      Servera rårakorna tillsammans med lax, rom, crème fraiche, dill och finhackad rödlök.

Fler recept på:
Dill, Potatis, Rödlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?