Rårakor med morötter och fräst svartkål

Rårakor med morötter och fräst svartkål

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
4 portioner
Recept på rårakor med morötter och svartkål. Både gott, vegetariskt och hälsosamt!
Fler recept på:
Budgetmat, Fetaost, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 8 st potatisar, ca 1 kg
    2. 4 st morötter
    3. 4 msk smör
    4. 1 1/2 tsk salt
    5. 200 g svartkål
    6. 200 g fetaost

Gör så här

    1. 1.

      Skala och riv potatis och morötter. Krama ur vätskan. Blanda rivet.

    2. 2.

      Stek små rårakor i smör i teflonstekpanna, ca 5 min per sida. Platta till den i stekpannan. Tryck och låt den stekas så det blir en kaka som håller ihop innan den vänds. Ta då ett lock och lägg på rårakan. Vänd den med hjälp av locket och låt den glida ner i stekpannan igen och stek andra sidan. Salta.

    3. 3.

      Strimla och stek kålen. Salta och peppra.

    4. 4.

      Strö smulad fetaost över rårakorna och servera med svartkålen.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Inga problem. Laktosintolerans: Välj laktosfritt smör samt fetaost. □Dietist: Bim Åkers
Fler recept på:
Budgetmat, Fetaost, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?