Rårakor med löjrom, crème fraiche och dill

Rårakor med löjrom, crème fraiche och dill

Av: / Foto: Lisa Björner
20 min
4 personer
Rårakor går fort att svänga ihop! Med en klick löjrom blir det en både lyxig och smarrig festmåltid.
Fler recept på:
Bröllop, Dill, Potatis, Rödlök
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg potatis
    2. salt och peppar
    3. rapsolja (att steka i)
    4. löjrom efter plånbok
    5. 1 1/2 dl creme fraiche
    6. 1 knippe dill
    7. 1 st liten rödlök (finhackad)

Gör så här

    1. 1.

      Skala och riv potatisen grovt, pressa ur så mycket vätska det går. Salta och peppra rikligt. Hetta upp en stekpanna och häll i ordentligt med olja.

    2. 2.

      Ta en näve av den rivna potatisen, pressa ihop, lägg i pannan och platta ut med en stekspade. Stek cirka 3–4 minuter på medelstark värme.

    3. 3.

      Vänd försiktigt och stek ytterligare cirka 3–4 minuter tills de är riktigt frasiga. Håll varma.

    4. 4.

      Servera rårakorna tillsammans med löjrom, crème fraiche, dill och finhackad rödlök.

Fler recept på:
Bröllop, Dill, Potatis, Rödlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?