Råraka med lax-mousse och rom

Råraka med lax-mousse och rom

Av: / Foto: Ralph Månsson
2 portioner
Det går självklart bra att använda stenbitsrom i stället för den lite lyxiga löjrommen.
Annons

Ingredienser

    1. 2 potatisar
    2. 1 liten rödbeta
    3. salt och peppar
    4. smör till stekning
  1. Laxmousse

    1. 150 g kallrökt lax
    2. 100 g naturell färskost
  2. Servering

    1. 1 liten finhackad rödlök
    2. 40 g löjrom
    3. 2 msk smörgåskrasse

Gör så här

    1. 1.

      Laxmousse: Mixa lax och färskost med en stavmixer. Smaka av med svartpeppar, förvara svalt till servering.

    2. 2.

      Tvätta och skala potatis och rödbeta. Riv grovt och krama ur vätskan, tillsätt salt och peppar. Rör om så att rödbetan färgar av sig på potatisen så att rårakan får en fin röd färg.

    3. 3.

      Hetta upp en stekpanna med smör. Forma rivet till två runda kakor och bryn ca 2 minuter på varje sida.

    4. 4.

      Servera den varma rårakan med laxmousse, finhackad rödlök, löjrom och smörgåskrasse.

Är innehållet i detta recept olämpligt?