Rånepepparkakor

Rånepepparkakor

Av: / Foto: Ulrika Pousette
60 min
100 kakor
Norrländska pepparkakor med brittiska smaker.
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 200 g rumsvarmt smör Ⓛ
    2. 5 dl strösocker
    3. 1½ dl mörk sirap
    4. 2 dl vispgrädde Ⓛ
    5. finrivet skal av 1 citron
    6. ½ dl pressad citron
    7. 10 dl vetemjöl, 600 g
    8. 1½ msk bikarbonat
    9. 2 msk mald ingefära
    10. ev 1 tsk finstött kardemumma

Gör så här

    1. 1.

      Rör smör och socker tills det blir ljust och poröst.

    2. 2.

      Tillsätt sirap, grädde, citronskal och -saft till smörblandningen.

    3. 3.

      Blanda vetemjöl, bikarbonat, ingefära och eventuellt kardemumma i en skål. Rör ner det i smeten. Låt degen vila i kylskåp några timmar eller tills det går att rulla kulor av degen.

    4. 4.

      Sätt ugnen på 125°.

    5. 5.

      Rulla små kulor av degen och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Lägg dem inte för tätt för de flyter ut väldigt mycket. Grädda 30–35 minuter tills de fått en vacker ljusbrun färg.

Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?