Randiga lax- och wasabibitar

Randiga lax- och wasabibitar

Av: / Foto: Ulla Alderin, Tine Guth Linse
80 min
20 stycken
Smarriga små tilltugg - perfekt till festen!
Fler recept på:
Citron, Dill
Annons

Ingredienser

    1. 75 g smör, rumstempererat Ⓛ
    2. 1–2 tsk wasabi
    3. 250 g osötat färdigskivat rågbröd av dansk eller tysk typ
    4. 150 g gravad lax i skivor
  1. Garnering

    1. 1 citron
    2. färsk dill

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ihop smör och wasabi efter smak. Kantskär brödskivorna.

    2. 2.

      Bred smörblandningen på en skiva rågbröd och lägg ut ett jämnt lager lax ovanpå.

    3. 3.

      Bred en ny skiva bröd och lägg den med wasabismöret neråt över laxen. Bred smör på ovansidan och lägg på ett nytt lager lax. Fortsätt att varva tills du har 3–4 lager med lax. Avsluta med en brödskiva utan smör på ovansidan.

    4. 4.

      Plasta in ”högen” till ett hårt paket och lägg i kylen minst 1 timme.

    5. 5.

      Dela brödet rakt igenom till fina bitar vid servering. Dekorera med citron och dillvippor.

Tips från kocken

Wasabin kan bytas ut mot pepparrot.
Fler recept på:
Citron, Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?