Randiga chokladfröchips med flingsalt

Randiga chokladfröchips med flingsalt

Av: / Foto: Christina Uhlin
60 min
1 sats
Försvinnande goda chokladchips som också nötallergiker kan njuta av.
Fler recept på:
Jul, Advent, Choklad
Annons

Ingredienser

    1. 100 g ljus choklad
    2. 100 g mörk choklad
    3. 1/2 dl solroskärnor
    4. 1/2 dl pumpakärnor
    5. 1 msk flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Rosta kärnorna i en torr stekpanna tills de fått svagt gyllenbrun färg. Vicka på pannan med jämna mellanrum så att kärnorna blir jämnt rostade. Låt svalna. Hacka kärnorna grovt.

    2. 2.

      Hacka den ljusa chokladen i mindre bitar. Smält över varmt vattenbad eller på låg effekt i mikrougn. Häll ut den smälta chokladen på smörpapper och dra ut den tunt med en tandspackel så att chokladen blir randig. Dra över pappret på exempelvis en bakplåt. Ställ svalt en stund för att stelna.

    3. 3.

      Smält den mörka chokladen på samma sätt som den ljusa och bred ut den jämnt över de stelnade ljusa ränderna. Strö genast över de hackade fröna och flingsaltet. Ställ åter svalt att stelna.

    4. 4.

      Bryt chokladen i mindre bitar vid servering.

Fler recept på:
Jul, Advent, Choklad
Är innehållet i detta recept olämpligt?