Räktortellini

Räktortellini

Av:
25 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 200 g skalade räkor
    2. 250 g keso
    3. 1 dl riven parmesanost
    4. 2 msk hackad dill
    5. salt, peppar
    6. 1/2 citron, juicen
    7. 2 squasher
  1. Tomatsås

    1. 1 gul lök
    2. 2 vitlöksklyftor
    3. 1 tsk olivolja
    4. 1 msk tomatpuré
    5. 200 g krossade tomater
    6. 1 tsk flytande honung
    7. 1 msk hackad dill
    8. salt och svartpeppar
    9. 4 msk riven parmesanost

Gör så här

    1. 1.

      Hacka hälften av räkorna och lägg dem i en skål. Blanda med keso, parmesanost och dill. Smaka av med salt, eppar och pressa i lime citronsaft

    2. 2.

      Skiva squash på längden till tunna skivor så att det blir 16 långa remsor

    3. 3.

      Lägg 2 skivor squash på en skärbräda och lägg två skivor på andra längden. Fläta in dem i varandra så att de bildar en botten

    4. 4.

      Lägg på räkröra i mitten, lägg över squashlängderna till et paket. Lägg dem på en plåt, sätt in i ugnen i 200 grader ca 15 min

    5. 5.

      Skala och finhacka lök och vitlök, fräs i olja. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, dill, salt och peppar. Koka ihop ca 5 min. Lägg ner de resterande räkorna

    6. 6.

      Lägg de varma paketen på en tallrik, häll på tomatsås. Strö över lite riven parmesan och servera med en sallad

Är innehållet i detta recept olämpligt?