Räktoppad portionspaj

Räktoppad portionspaj

Av: / Foto: Erik Karlsson
60 min
2 port
Lyxiga pajer med nyskalade räkor på toppen. Pajerna kan gräddas i förväg, räkröran lägger du på en timme före middagen.
Fler recept på:
Paj, Citron, Dill
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. Ugn 225°
    2. 11/2 dl vetemjöl
    3. 75 g smör
    4. 1 msk kallt vatten
  2. Fyllning

    1. 1 dl hackad dill
    2. 150 g ricottaost
    3. 1/2 dl pinjekärnor
    4. 1 st citron
  3. Garnering

    1. 1 st citron
    2. 100 g skalade räkor
    3. 1/2 dl hackad dill
    4. salt
    5. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Pajdeg: Mixa samman ingredienserna. Tryck ut degen i portionsformar. Ställ kallt 30 min.

    2. 2.

      Fyllning: Mixa dill och ricottaost. Blanda med pinjekärnor och rivet citronskal från 3/4 citron.

    3. 3.

      Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ca 20 min.

    4. 4.

      Garnering: Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Blanda räkorna med citronsaft, -skal och dill. Krydda med salt och peppar.

    5. 5.

      Toppa pajerna med blandningen och dekorera gärna med citronklyfta och dill.

Fler recept på:
Paj, Citron, Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?