Räktårta

Räktårta

Av: / Foto: Caroline
35 min
8
En god räktårta som med fördel kan förberedas dagen innan!
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 250 Gram Kavring
    2. 100 Gram Smält smör
  2. Fyllning

    1. 5 St Gelatinblad
    2. 400 Gran Philadelphia
    3. 3 Dl Créme Fraich
    4. 1 St Rödlök
    5. 1 Burk Stenbitsrom
    6. 0,5 Burk Handskalade räkor
    7. Eller 500 gram Räkor med skal
    8. 3 Msk Hackad färsk dill
    9. 1-2 Msk Pressad citron
    10. Salt & Peppar
  3. Dekoration

    1. Stenbitsrom
    2. Räkor
    3. 2 St Kokta ägg
    4. Färsk dill

Gör så här

    1. 1.

      Mixa brödet i en mixer eller med en stavmixer. Smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt.

    2. 2.

      Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost, Finhacka löken ( en halv om det är en större lök ) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar.

    3. 3.

      Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat. Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.

    4. 4.

      Dekorera tårtan precis innan servering med valfri dekoration! :)

Är innehållet i detta recept olämpligt?