Räksoppa

Räksoppa

Av: / Foto: mittkok.expressen.se/
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 2 st morötter
    2. 2 st gula lökar
    3. 2 st räkskal (rens)
    4. 200 g skalade räkor
    5. 4 msk tomatpuré
    6. 1/2 krm kajennpeppar
    7. 1 msk olivolja
    8. 3 dl vitt vin
    9. 1 vatten
    10. 2 dl grädde
    11. fint hackad chili
    12. 1 dill
    13. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Hacka morötterna och lök i små bitar. Fräs detta tillsammans med räkskalen, tomatpuré och kajennpeppar i oljan några minuter i en stor kastrull. Blanda i vin samt vatten och låt det koka i 10-15 min (inte längre då det kan bli bitter smak av räkskalen)

    2. 2.

      Sila bort skal och grönsaker. Tillsätt grädden till fonden och småkoka i 5 minuter och smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Servera i skålar och toppa med räkor och en kvist dill och liten nypa finhackad röd chili.

Är innehållet i detta recept olämpligt?