Räkris

Räkris

Av:
Många har vuxit upp på Hirams svartvinbärssylt, änglapaj och fru Bråttoms räkris
Annons

Ingredienser

Gör så här

    1. 1.

      3-5 hg räkor 1 msk curry 1 dl persilja 125 g smör 1 tekopp risgryn citron paprika vitlök

    2. 2.

      Koka då ca 1 tekopp risgryn mjuka i lättsaltat vatten med lite citron i exakt 18 min. Tag upp det färdiga, ångkokade riset med en hålslev och lägg det hett ovanpå räkor, smör etc. Rör inte om. Låt hettan från riset tränga genom räkorna och smälta smöret ordentligt.

    3. 3.

      Koka då ca 1 tekopp risgryn mjuka i lättsaltat vatten med lite citron i exakt 18 min. Tag upp det färdiga, ångkokade riset med en hålslev och lägg det hett ovanpå räkor, smör etc. Rör inte om. Låt hettan från riset tränga genom räkorna och smälta smöret ordentligt.

    4. 4.

      Rensa räkorna (från 3 hg till halvkilot - det beror på vad man vill kosta på sig). Lägg räkstjärtarna i botten av en djup skål eller trevlig gryta, tillsammans med 1 struken msk curry - 1 dl finklippt persilja - smör. Detta kan göras i ordning, täckas över och på det sättet stå i beredskap tills middagen skall sättas på bordet.

Är innehållet i detta recept olämpligt?