Räkpasta med körsbärstomater och parmesan

Räkpasta med körsbärstomater och parmesan

Av:
30 min
Annons

Ingredienser

    1. Valfri pasta
    2. Räkor
    3. 1 Gul lök
    4. 1 Klyfta Vitlök
    5. Chiliflakes
    6. 1 dl Vitt vin
    7. 1 burk Körsbärstomater, både konserverade på burk och färska
    8. Grönsaksbuljong
    9. Parmesan
    10. 1 pkt Oatly havregrädde
    11. Ruccola
    12. Salt

Gör så här

    1. 1.

      Börja med att hacka gul lök och vitlök. Stek löken ihop med chiliflakes tills löken är genomskinlig.

    2. 2.

      Sätt på pastavatten i en stor kastrull och med mycket salt.

    3. 3.

      Häll i vinet stekpannan och låt koka upp ca 1 minut. Ha sedan i körbärstomaterna och de färska tomaterna och låt stå och puttra. Krydda med lite salt och peppar och ha i en tärning med grönsaksbuljong.

    4. 4.

      Riv under tiden parmesanen (går bra med Grana padano också). När pastavattnet kokar och du lagt i pastan kan du skopa upp lite vatten (det skummiga på ytan) för att reda tomatsåsen. Ha sedan i hälften av parmesanen i tomatsåsen (ca 1-1,5dl) och hela paketet med havregrädde.

    5. 5.

      När pastan kokat klart, häll av vattnet. Smaka av såsen och häll sedan i räkorna. De ska inte tillagas så ta stekpannan från plattan direkt. Blanda sedan i pastan i såsen, toppa med svartpeppar, resten av den rivna parmesanen och ruccola.

Är innehållet i detta recept olämpligt?