Räkpaella med aioli

Räkpaella med aioli

Av: / Foto: Kent Jardhammar
20 min
2 portioner
Denna spanska klassiker är både färggrann, smakfull och doftar underbart av saffran. Därför blir den en självklar favorit på middagsbjudningen!
Fler recept på:
Skaldjur, Sallad, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 1 st finhackad gul lök
    2. 3 st hackade vitlöksklyftor
    3. 1–2 pkt saffran, 1/2–1 g
    4. olja till stekning
    5. 4 dl långkornigt ris
    6. 1 liter fiskbuljong
    7. 1/2–1 kg räkor med skal eller 180 g räkor i lag
    8. 2 st strimlade röda paprikor
    9. 200 g gröna ärter
    10. 1 st apelsin
  1. Aioli

    1. 1 dl majonnäs
    2. 3 st pressade vitlöksklyftor

Gör så här

    1. 1.

      Fräs lök och saffran i olja i en gryta. Häll i ris och buljong. Koka under lock 20 min.

    2. 2.

      Skala räkorna. Fräs paprikabitarna snabbt i lite olja. Blanda ner paprika och ärter i riset.

    3. 3.

      Blanda aiolin. Strö över räkorna och servera med aioli, apelsinklyftor och sallad.

Tips från kocken

Laktosintolerans: Välj standardmajonnäs, ej lättvariant.
Fler recept på:
Skaldjur, Sallad, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?