Råkostsallad

Råkostsallad

Av:
6 portioner
Vattenmelonrättika kan bytas ut mot vanlig rättika. Till servering: rostade sesamfrön och 1 knippe färsk koriander.
Annons

Ingredienser

  1. Sallad

    1. 100 g grönkål
    2. ½ msk olivolja
    3. ½ citron, juice
    4. ½ tsk örtsalt
    5. 2 morötter
    6. 1 polkabeta
    7. 1/4 rosésalladhuvud
    8. 1 zucchini
    9. 1 vattenmelonrättika
    10. 1 mango
  2. Dressing

    1. 1 vitlöksklyfta
    2. 2 cm ingefära
    3. 3 msk limejuice
    4. 1 tsk limezest
    5. ½ tsk grön tabasco
    6. ½ tsk örtsalt
    7. 1 tsk yacon- eller kokossirap
    8. ½ dl olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Repa grönkålen neri en bunke. Dela bladen i mindre bitar. Tillsätt olja, citronjuice, salt och lite svartpeppar. Massera grönkålen tills den mjuknar.

    2. 2.

      Skala morötterna. Skär dem tunt på längden med en mandolin.

    3. 3.

      Skala polkabetan. Svarva den till lång spagetti.

    4. 4.

      Dela rosésalladen i mindre bitar. Strimla zucchinin.

    5. 5.

      Skala rättikan. Skiva den tunt med mandolin. Blanda med olivolja och salt så den mjuknar något.

    6. 6.

      Skala och skär mangon i stora klyftor.

    7. 7.

      Vänd runt alla grönsakerna med grönkålen. Lyft dem luftigt. Ringla över dressingen och toppa med färsk koriander och sesamfrön.

    8. 8.

      Dressing: Riv vitlök och ingefära fint. Blanda med resterande ingredienser i en liten skål. Vispa ihop till en dressing.

    9. 9.

      Näringsinnehåll: 163 kcal /2 g protein / 10g fett / 14 g kolhydrater

Är innehållet i detta recept olämpligt?