Räkor med chimichurrizoodles

Räkor med chimichurrizoodles

Av:
25 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 1 citron, saft + zest
    2. ½ gul paprika
    3. 1 röd chilipeppar
    4. ½ dl persilja, finhackad
    5. 2 klyftor vitlök, pressade
    6. 1,5 dl olivolja
    7. salt
    8. peppar
    9. 900 g zucchini
    10. 900 g räkor, skalade
    11. 2 msk olivolja
    12. 2 lime, servering

Gör så här

    1. 1.

      Börja med chimichurrin. Skölj citronen och riv det yttersta gula skalet med ett fint rivjärn. Pressa ur saften i en stavmixerbägare.

    2. 2.

      Dela och kärna ur paprika och chili. Finhacka och lägg i bägaren. Tillsätt persilja, vitlök, olja, salt och peppar.

    3. 3.

      Mixa med stavmixer. Såsen ska inte bli helt slät.

    4. 4.

      Gör i ordning zucchinipastan (zoodles) genom att skära/hyvla den fint eller använda en grönsakssvarv – så kallad spiralizer.

    5. 5.

      Zoodles kan med fördel serveras råa eller steks snabbt i olivolja. Det går också bra att tillaga dem i mikrovågsugnen i någon minut. Salta gärna lite innan.

    6. 6.

      Trä räkorna på spett och pensla med olivolja. Tillaga på utomhusgrill eller i stekpanna några minuter på varje sida. När räkorna fått fin rosa färg är de klara. Grilla limehalvorna samtidigt.

    7. 7.

      Servera spetten på en bädd av zoodles som blandats i chimichurrin.

Är innehållet i detta recept olämpligt?