Räkor i paprik- och currysås

Räkor i paprik- och currysås

Av:
35 min
4 portioner
Serveras med citronskivor, kokt ris eller pasta
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 500 g oskalade räkor (200 g skalade)
    2. 1 räd paprika
    3. 1 grön paprika
    4. 1 gul lök
    5. 1 msk smör
    6. 1 msk curry
    7. 2 dl fiskbuljong
    8. 2 dl grädde
    9. 1 msk tomatpuré

Gör så här

    1. 1.

      Skala räkorna. Skär paprikorna i mindre bitar. Hacka löken.

    2. 2.

      Hetta upp smör i en stekpanna. Fräs paprika och lök någon minut utan att det tar färg. Pudra på curryn och rör om.

    3. 3.

      Häll på buljong, grädde och tomatpuré och låt koka i 10 minuter.

    4. 4.

      Blanda ner räkorna och låt dem bli varma. Värm inteför länge, då blir räkorna sega. Smaka av med salt och peppar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?