Räklasagne

Räklasagne

Av:
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 12 st Lasangeplattor
  1. Sås

    1. 1 msk Smör
    2. 3 msk Vetemjöl
    3. 5 dl Creme fraice
    4. 3,5 msk Hummerfond
    5. 3 dl Vitt vin
    6. 2 st Vitlöksklyftor
    7. 1 paket Hackad dill
    8. 1,5 dl Riven parmesan
  2. Granering

    1. Räkor
    2. Dill
    3. 1,5 dl Riven hushållsost
  3. Alternativa ingredienser

    1. 1 st Purjolök
    2. 1 st Rödlök

Gör så här

    1. 1.

      Förbered räkor sedan innan, tina och skala.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    3. 3.

      Gör såsen. Smält smör i kastrull, häll 2 dl vitvinsvinäger och vispa ner mjöl. Tillsätt; Creme fraiche, resten av vinet och hummerfond. Koka till det tjocknar, salta och peppra.

    4. 4.

      Pressa vitlök i såsen, lägg i dill och avsluta med 1 dl hushållsost och 1 dl parmesan. Lägg ev. purjolök och rödlök.

    5. 5.

      Smör eller olja formen och häll såsen i. Lägg lasagneplattor över. Strö över räkor och sås. Upprepa. Totalt tre lager med lasagneplattor.

    6. 6.

      Avsluta med lasagneplattor och sås. Strö över räkor, dill och 0,5 dl parmesan och 0,5 dl hushållsost.

    7. 7.

      Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?