Räkgryta med curry till blomkålscouscous

Räkgryta med curry till blomkålscouscous

/ Foto: Erik Karlsson
40 min
4 personer
Kalorisnål räkgryta med curry och blomkålscouscous.
Fler recept på:
Budgetmat, Grytor, Blomkål, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 2 st gula lökar, finhackade
    2. 2 st vitlöksklyftor, finhackade
    3. 1 msk rapsolja
    4. 2 msk riven färsk ingefära
    5. 1-2 tsk curry
    6. 5 dl vatten
    7. 1/2 dl crème fraiche, light 15 %
    8. 400 g skalade räkor
    9. 3 msk färsk koriander
    10. 1 st blomkålshuvud

Gör så här

    1. 1.

      Fräs lök och vitlök i oljan i en tjockbottnad kastrull tills de blir mjuka och glansiga. Tillsätt ingefära, curry, vatten, crème fraiche och låt sakta puttra 10 minuter. Mixa till en slät sås.

    2. 2.

      Tillsätt räkorna och låt dem bli varma. Strö över hackad koriander.

    3. 3.

      Ansa och dela blomkålen i buketter och mixa sedan till smulor i matberedaren. Koka upp 5 dl grönsaksbuljong och häll över blomkålen. Låt stå 10 minuter och sila sedan bort vätskan.

    4. 4.

      Servera blomkålssmulorna som ris till räkgrytan.

Tips från kocken

ca 262 kcal - 5:2
Fler recept på:
Budgetmat, Grytor, Blomkål, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?