Räkentré med röd rom

Räkentré med röd rom

Av: / Foto: Erik Karlsson
180 min
4 port
Lyxig liten förrätt med stenbitsrom och räkor. Servera gärna lite rostat bröd som skurits i stavar som tillbehör.
Fler recept på:
Sallad, Citron, Dill, Rödlök
Annons

Ingredienser

    1. 2 st gelatinblad
    2. 3 dl gräddfil
    3. 1 msk pressad citron
    4. 1 msk finhackad dill
    5. 3 msk finhackad rödlök
    6. 2 krm salt
    7. 1 krm vitpeppar
  1. Garnering

    1. 1 burk stenbitsrom, 80 g
    2. 300 g räkor med skal
    3. salladsblad
    4. ½ st citron
    5. dill

Gör så här

    1. 1.

      Blötlägg gelatinbladen 10 min i kallt vatten. Krama ur och smält gelatinet på svag värme med lite gräddfil.

    2. 2.

      Ta kastrullen från värmen och rör ner resten av gräddfilen samt citronsaft, dill, rödlök, salt och peppar. Häll upp i fyra små glas, formar eller koppar. Ställ dem i kylen minst 2 tim.

    3. 3.

      Garnering: Bred rom över pannacottan. Skala räkorna och skölj några salladsblad. Skär citronen i skivor. Toppa med räkor, sallad, citronskiva och dillkvist.

Fler recept på:
Sallad, Citron, Dill, Rödlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?