Räkcrêpes

Räkcrêpes

Av: / Foto: Kent Jardhammar
30 min
4 portioner
Crêpes är franska för tunna pannkakor och kan serveras till förrätt, huvudrätt och dessert. Här fylld med räkor.
Fler recept på:
Sallad, Crêpes, Pannkakor, Dill, Tomater
Annons

Ingredienser

  1. Pannkakor

    1. 3 dl vetemjöl
    2. 3 dl vatten
    3. 1 krm salt
    4. 4 st ägg
    5. 3 dl mjölk
    6. 3 msk smör
  2. Fyllning

    1. 4 dl mjölk
    2. 2 dl grädde
    3. 1 dl mjöl
    4. 1 st grönsaksbuljongtärning
    5. 200 g räkor i lag
    6. 3 msk hackad dill
    7. salt, peppar
    8. 2 dl riven ost

Gör så här

    1. 1.

      Fyllning: Blanda mjölk, grädde, mjöl och buljongtärning i en kastrull och koka upp under omrörning. Sjud stuvningen några min. Tillsätt räkor och dill och smaka av med salt och peppar. Låt svalna.

    2. 2.

      Pannkakor: Vispa ihop vetemjöl, vatten och salt. Tillsätt ägg och mjölk och vispa ihop.

    3. 3.

      Häll ca 1/2 dl i taget av smeten i crêpespanna eller en mindre stekpanna. Smält lite smör i botten till första pannkakan. Vänd när smeten stelnat på ovansidan.

    4. 4.

      Fördela fyllningen på pannkakorna. Rulla ihop och lägg crêpesen i en ugnssäker form. Strö över ost. Gratinera i 250° ca 5 min.

    5. 5.

      Servera med sallad, tomater och gurka.

Fler recept på:
Sallad, Crêpes, Pannkakor, Dill, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?