Räkcrêpes

Räkcrêpes

Av: / Foto: Kent Jardhammar
40 min
8 stycken
Tunna fina pannkakor med smarrig räkfyllning blir crêpes. Inte söta utan gott gratinerade med ost.
Fler recept på:
Skaldjur
Annons

Ingredienser

    1. 200 g räkor i lag
    2. 4 dl mjölk
    3. 2 dl grädde
    4. 1 dl mjöl
    5. 1 st grönsaksbuljongtärning
    6. 3 msk hackad dill
    7. salt
    8. peppar
    9. 2 dl riven ost
  1. Crêpes

    1. 3 dl vetemjöl
    2. 3 dl vatten
    3. 1 krm salt
    4. 4 st ägg
    5. 3 dl mjölk
    6. 3 msk smör

Gör så här

    1. 1.

      Blanda mjölk, grädde, mjöl och buljongtärning i en kastrull, koka upp under omrörning. Sjud stuvningen några min. Tillsätt räkor och dill, smaka av med salt och peppar. Låt svalna.

    2. 2.

      Vispa samman crêpessmeten. Vispa ihop vetemjöl, vatten och salt. Tillsätt ägg och mjölk, vispa samman.

    3. 3.

      Smält lite smör i botten till första stekningen. Häll upp ca 1/2 dl av smeten i crêpespanna eller i en mindre stekpanna. Vänd pannkakan när smeten stelnat på ovansidan. Stek 8 crêpes.

    4. 4.

      Fördela fyllningen på pannkakorna. Rulla ihop och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över ost. Gratinera dem i 250° ca 5 min.

    5. 5.

      Servera räkcrêpes med sallad

Fler recept på:
Skaldjur
Är innehållet i detta recept olämpligt?