Räkcheesecake

Räkcheesecake

Av: / Foto: Jennys matblogg
1 min
1 st tårta
Passar bra till midsommar menyn..
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 250 gr kavring
    2. 100 gr smält smör
  2. Fyllning till tårtan

    1. 5 st gelatinblad
    2. 400 gr phiadelphiaost
    3. 3 dl creme fraiche
    4. 1 st finhackad rödlök
    5. 1 burk röd kaviar
    6. 500 gr räkor
    7. 2-3 msk finhackad dill
    8. 1-2 msk citronsaft
    9. salt
    10. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Mixa brödet i mixer – det funkade lika bra med stavmixer. Smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt

    2. 2.

      Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter

    3. 3.

      Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost, Finhacka löken ( en halv om det är en större lök ) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar

    4. 4.

      Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman.

    5. 5.

      Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat. Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten

    6. 6.

      Precis innan servering dekorera den med räkor, ägg eller vad ni tycker om

Är innehållet i detta recept olämpligt?