Räk- och rommousse med gurk- och dillsallad

Räk- och rommousse med gurk- och dillsallad

Av: / Foto: Anders Norrsell
40 min
8 personer
Kan förberedas helt och förvaras i kylen. Garneras vid serveringstillfället.
Fler recept på:
Sallad, Jul, Dill, Citron
Annons

Ingredienser

  1. Gurk- och dillsallad

    1. 1 dl fint tärnad gurka
    2. 1 msk finhackad dill
    3. 1 tsk olivolja
    4. 1 tsk pressad citronsaft
  2. Mousse

    1. 2 1/2 st gelatinblad
    2. 75 g skalade räkor
    3. 1/2 st röd lök
    4. 3 msk finhackad dill
    5. 1/2 st lime, rivet skal
    6. 2 dl crème fraiche
    7. 50 g löjrom
  3. Garnering

    1. räkor
    2. dillvippa
    3. citronskiva

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ihop ingredienserna till gurk- och dillsalladen och fördela i botten på glasen.

    2. 2.

      Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Skala räkorna, hacka dem, men spara några till garnering. Skala och finhacka löken.

    3. 3.

      Blanda samman räkor, lök, crème fraiche, dill, limeskal och det mesta av rommen (spara lite till garnering).

    4. 4.

      Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull med några droppar vatten. Rör ner några skedar av crème fraiche-röran, rör om väl. Rör ner resten av röran och fördela sedan i glasen. Ställ kallt i ett par timmar.

    5. 5.

      Garnera med räkor, citronskal samt dill.

Fler recept på:
Sallad, Jul, Dill, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?