Räk- och fiskkakor

Räk- och fiskkakor

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
4 portioner
Räk- och fiskkakor med avokado och tacosås.
Fler recept på:
Biffar, Sallad, Skaldjur, Fisk, Avokado
Annons

Ingredienser

    1. 450 g torskfilé
    2. 1 st ägg
    3. 1 dl grädde eller mjölk
    4. 2 msk hackad jalapeño
    5. 1 msk tacokrydda
    6. 1 dl vetemjöl
    7. 1 tsk salt
    8. 3 st salladslökar
    9. 100 g skalade räkor
    10. 4 msk olja
  1. Servering

    1. tacosås
    2. avokado
    3. ev vattenmelon
    4. lime

Gör så här

    1. 1.

      Skär fisken i bitar och mixa den i en matberedare med kniv. Tillsätt ägg, grädde, jalapeño, tacokrydda, mjöl och salt. Strimla salladslök och grovhacka räkor och rör ner.

    2. 2.

      Forma biffar med hjälp av stora skedar och stek dem i olja på svag värme.

    3. 3.

      Servera biffarna med tacosås, klyftor av avokado och melon samt en tomatsallad. Pressa lime över.

Fler recept på:
Biffar, Sallad, Skaldjur, Fisk, Avokado
Är innehållet i detta recept olämpligt?