Ragu ala Bolognese

Ragu ala Bolognese

Av:
Annons

Ingredienser

Gör så här

    1. 1.

      500 gr blandfärs (70/30) alt fint, tärnad biffkött 1 stor, gul lök 1 stor morot 1 stjälk selleri 2-3 vitlöksklyftor 1½ dl vin (rött eller vitt) 1 brk finkrossade tomater 4 msk tomatpuré ½ liter oxbuljong (kraftig köttbuljong) 2 tsk oregano 2 tsk timjan salt, peppar och en nypa socker ½ dl matlagningsgrädde alt mjölk

    2. 2.

      Hacka lök, morot och selleri – mellan fin och grovhackat. Hacka eller skiva vitlöken. Ta fram en stor gryta och sätt på medeltemperatur. Häll i hacket och ”svetta” allt tills de mjuknad. Häll över i en skål. Bryn köttfärsen/köttet tills det fått lite färg, krydda med svartpeppar, oregano och timjan. Häll i hacket, och rör runt. Häll i vinet och låt småputtra tills vinet kokat in. Häll på de finkrossade tomaterna och tomatpurén, rör om. Häll på buljongen, rör om och dra ner värmen. Sätt på locket

Är innehållet i detta recept olämpligt?