Raggmunkar med bönsallad och fetaost

Raggmunkar med bönsallad och fetaost

Av: / Foto: Ralph Månsson
40 min
4
Recept på raggmunkar med bönsallad och fetaost.
Fler recept på:
Fetaost, Bönor, Citron, Potatis, Pannkakor, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl vetemjöl
    2. 1 1/2 tsk salt
    3. 5 dl mjölk
    4. 1 st ägg
    5. 8 st vinterpotatisar, ca 700 g
    6. margarin eller smör till stekning
    7. 100 g fetaost
  1. Bönsallad

    1. 1 burk blandade bönor
    2. 2 msk olivolja
    3. 2 tsk saft av citron
    4. 2 krm salt
    5. 1/2 kuvert saffran, 0,25 g
    6. 1 liten knippa persilja
  2. Servering

    1. grönsallad

Gör så här

    1. 1.

      Bönsallad: Spola av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt. Vispa ihop olja, citron, salt och saffran. Hacka persiljan. Blanda bönorna med dressingen och persiljan.

    2. 2.

      Mät upp mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop till en klimpfri smet. Vispa i resten av mjölken och ägget.

    3. 3.

      Skala potatisen. Riv den fint, gärna i matberedare. Blanda snabbt ner den rivna potatisen i smeten så att den inte hinner mörkna.

    4. 4.

      Låt lite matfett bli ljusbrunt i en stekpanna. Grädda smeten som tunna pannkakor (knappt 1 dl smet per pannkaka) eller som stora plättar.

    5. 5.

      Skiva fetaosten och strö över raggmunkarna. Servera med bönsalladen och gärna en grönsallad.

Fler recept på:
Fetaost, Bönor, Citron, Potatis, Pannkakor, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?