Raggmunk med lax

Raggmunk med lax

Av:
45 min
2 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Raggmunk

    1. 1 dl vetemjöl
    2. 2 dl mjölk
    3. 1 st ägg
    4. 1/4 tsk salt
    5. 450 g fast potatis
    6. 1 1/2 msk smör eller olja
  2. Sås

    1. 3 msk creme fraiche
    2. 1/2-1 tsk dijonsenap
  3. Tillbehör

    1. 100 g gravad lax
    2. 2 st skivade tomater, lite hackad rödlök, vinäger och olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 125 grader och ställ in en plåt.

    2. 2.

      Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken, äggen och saltet.

    3. 3.

      Tvätta och riv potatisen grovt. Krama ur vätskan och vänd genast ner potatisen i smeten (innan potatisen hinner mörkna).

    4. 4.

      Hetta upp lite av matfettet i en stekpanna och klicka ner smeten och stek raggmunkarna på varje sida i omgångar. Håll dem varma på plåten i ugnen.

    5. 5.

      Blanda crème fraiche med senap till en sås.

    6. 6.

      Servera raggmunkarna med såsen, gravad lax toppad med dill och tomatsallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?