Raggmunk med lax

Raggmunk med lax

Av: / Foto: Ulrika Pousette, Katja Kristoferson
25 min
1 portioner
Pumpa i raggmunken ger spännande smak och fin färg.
Fler recept på:
Sallad, Tomater, Dill, Potatis, Rödlök, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 150 g pumpa, grovriven
    2. ½ tsk salt
    3. 150 g potatis, grovriven
    4. ½ st lök, riven
    5. salt och nymald peppar
    6. 2 msk hackad dill
    7. ½ msk dijonsenap
    8. 1 st ägg
    9. 2 msk mjöl (av dinkel, vete eller majs)
    10. 1 msk smör eller olja
  1. Sås

    1. 3 msk lätt-crème fraiche
    2. ½–1 tsk dijonsenap
  2. Tillbehör och servering

    1. 2 st skivade tomater, lite hackad rödlök, vinäger och olivolja
    2. 100 g gravad lax
    3. dill

Gör så här

    1. 1.

      Blanda pumparivet med salt och låt stå cirka 10 minuter. Krama ur vätskan och blanda rivet med potatis, lök, kryddor, dill, senap, ägg och mjöl till en tjock smet.

    2. 2.

      Stek raggmunkar i fettet i stekpanna eller plättlagg.

    3. 3.

      Blanda crème fraiche med senap till en sås.

    4. 4.

      Servera raggmunkarna med såsen, gravad lax toppad med dill och tomatsallad.

Fler recept på:
Sallad, Tomater, Dill, Potatis, Rödlök, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?