Raggmunk med fläsk

Raggmunk med fläsk

Av: / Foto: Ulf Svensson
25 min
4 port
Inom en halvtimme kan middagen stå på bordet!
Fler recept på:
Svensk husmanskost, Potatis, Fläsk
Annons

Ingredienser

    1. 700 g fast potatis
    2. 2 dl vetemjöl
    3. 2 tsk salt
    4. 4 dl mjölk
    5. 1 st ägg
    6. 4 msk smör
    7. 600 g rimmat fläsk
  1. Servering

    1. lingonsylt

Gör så här

    1. 1.

      Blanda mjöl, salt och lite av mjölken. Vispa upp ägget lite lätt och rör ner det i smeten. Skala och riv potatisen, gärna i matberedare. Lägg potatisen i en sil och pressa ut vätskan. Blanda ner potatisen i smeten.

    2. 2.

      Stek fläsket. Täck inte mer än 2/3 av stekpannans yta så blir det fin färg på fläsket.

    3. 3.

      Smält smör i en annan stekpanna och klicka ut raggmunkssmeten. Platta till och stek tunna, gyllenbruna raggmunkar.

Fler recept på:
Svensk husmanskost, Potatis, Fläsk
Är innehållet i detta recept olämpligt?